Är det din tur att vinna i år?

Årets innovatör 2019

2018 års vinnare i tävlingen "Årets innovatör" hette Johan Törnblom. Johans nytänkande lösning för sargdörrar stod som vinnare bland 130 bidrag och fyra finalister. Vinnaren firades med pompa och ståt, under Sweden International Horse Show i december. Nu har vi öppnat för anmälan till 2019 års innovationstävling och vill så klart ha in så många bra nomineringar som möjligt. Ta chansen du med!

)

Bakom tävlingen står Saab och Hippson. Satsningen syftar till att öka intresset för innovationer inom ridsporten, till att förmå unga ryttare att intressera sig för teknik och till att premiera de främsta nytänkarna i branschen.

Vilka kan vara med?
Alla som har fyllt 16 år och bidrar med innovationskraft till ridsporten kan delta i tävlingen.

Vad är en innovation?
Innovation innebär en kreativ och nytänkande lösning. Det kan vara något som förenklar arbetet i stallet, en tjänst som syftar till bättre ridning eller allt däremellan. Lösningen på problemet är grunden i det som bedöms. För att detta ska vara möjligt måste lösningen vara väl beskriven och du bör ha kommit en bit på vägen i tankearbetet.

Hur sker bedömningen?
Utifrån ansökan värderar juryn problemformuleringen och hur lösningen svarar upp till det behov som beskrivs. Juryn gör även en övergripande bedömning kring vilken potential lösningen har inom ridsporten.

Inom vilka områden letar vi?
Bidraget ska passa in under något av de nedan angivna fokusområdena. Det kan vara en idé, produkt, tjänst, en metod eller annat som kan vara av stor nytta för svensk ridsport:

• Hästens välfärd och hållbarhet
• Individers prestation och arbetsmiljö
• Upplevelse och utveckling av ridsporten

Vad vinner Årets innovatör?
Vinsten i tävlingen är att det aktuella projektet eller individen får sex månaders stöd i utvecklingen av sin produkt/idé, med de resurser som finns tillgängliga inom ramen för Ridsportens Innovationer. Ett värde som uppgår till 50 000 kronor. Dessutom får vinnaren annonsutrymme i Hippsons kanaler till ett värde av 50 000 kronor exklusive moms, för att marknadsföra den vinnande innovationen.

Hur anmäler man sig?
Tävlingen startar den 10 maj och kommer att pågå fram till Sweden International Horse Show 2019, där tre finalister gör upp om slutvinsten. Finalisterna kommer att utses kontinuerligt under året, den första publiceras redan i maj månad.

En jury bestående av Saab, Hippson, Eclect, SLU och fristående experter kommer att utse vinnaren, som presenteras på en officiell prisutdelning under SIHS.

Anmäl dig här!
Har du frågor om tävlingen, mejla info@hippson.se så hjälper vi dig!

Fler intressanta inlägg